ALS 

Houd grip op je leven!

Communicatie is belangrijk in het dagelijkse leven. Voor sommige mensen wordt praten alleen moeilijk of zelfs onmogelijk door bijvoorbeeld een ongeluk of een ziekte zoals ALS. Commap biedt communicatieapparatuur waardoor “praten” weer mogelijk wordt.
We zijn gespecialiseerd in maatwerk communicatiehulpmiddelen, alarmering en omgevingsbediening. Vooral bij een aandoening zoals ALS is het belangrijk dat meegedacht wordt met het verloop van de ziekte, waardoor maatwerk en persoonlijke aandacht essentieel is.

Bedienen, Alarmeren en Communiceren
Communicatieapparatuur is er in verschillende uitvoeringen. Denk hierbij aan apparaten waarop je tekst kunt intypen of apparaten die werken met afbeeldingen of pictogrammen. Wanneer het bedienen van een computer met standaardapparatuur niet meer lukt, zijn er verschillende oplossingen om dit toch nog mogelijk te maken. Laat je tijdig informeren over de opties die er zijn zodat je voorbereid bent en zoveel mogelijk grip kan houden op je eigen leven!

Een greep uit onze communicatiehulpmiddelen

EYECOMM

EYECOMM

De EyeComm is een oogbesturingssysteem waarbij door middel van oogbolbewegingen de computer aangestuurd kan worden.

Computerbediening, omgevingsbediening, domotica en communicatie wordt hierdoor weer mogelijk.

De MMS en de MMS Sound zijn schakelaars die worden geactiveerd met minimale kleine bewegingen en sinds kort ook met geluid. De schakelaar kan gebruikt worden om een computer te bedienen, maar werkt ook als alarmering. Commap is de enige in Nederland die dit systeem aanbiedt.

Met Brainfingers kan men de computer bedienen via aangezichtsspieren en hersensignalen. Zelfs als bewegen onmogelijk is geworden kan dit systeem uitkomst bieden.

 

Wij kijken graag naar wat iemand nog wèl kan!

 

Wil je vrijblijvend informatie of advies? Bel ons gerust op 0413- 28 70 52 of stuur een e-mail naar info@commap.nl.

*ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose. ALS is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze neuromusculaire (zenuw-/spier-) aandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren. De ziekte veroorzaakt meestal geen pijn en tast het IQ niet aan. Ook blijven de zintuigen (gevoel, smaak, gezicht, reuk en gehoor) doorgaans intact, evenals de werking van darmen en blaas.  Wel worden geleidelijk aan steeds meer spieren aangedaan, behalve de hartspier. Bron: http://www.als.nl/

Hulpmiddelen die vaak toegepast worden zijn:

Laatste nieuws

Schrijf je in!    Naam

    E-mail

    Kies er één of beiden