Locked-In Syndroom
“Als praten weer mogelijk is…”
Communicatie is belangrijk in het dagelijkse leven. Voor mensen met het Locked-in Syndroom is praten plotseling onmogelijk. Commap biedt communicatieapparatuur waardoor “praten” weer mogelijk wordt. We zijn gespecialiseerd in maatwerk communicatiehulpmiddelen, alarmering en omgevingsbediening. Vooral bij een aandoening zoals Locked-in syndroom, waar communicatie ineens geen optie meer lijkt, is maatwerk en persoonlijke aandacht essentieel.
Bedienen, Alarmeren en Communiceren
Wanneer het bedienen van een computer of alarmering met standaardapparatuur niet meer lukt, zijn er verschillende oplossingen zoals:
De MMS en de MMS Sound. Dit zijn schakelaars die worden geactiveerd met minimale kleine bewegingen en sinds kort ook met geluid/klanken. De schakelaar kan gebruikt worden om een computer te bedienen, maar werkt ook als alarmering. Commap is de enige in Nederland die dit systeem aanbiedt.
Met Brainfingers kan men de computer bedienen via aangezichtsspieren en hersensignalen. Zelfs als bewegen onmogelijk is geworden kan dit systeem uitkomst bieden.
Wij kijken graag naar wat iemand nog wèl kan!
Wil je vrijblijvend informatie of advies? Bel ons gerust op 0413- 28 70 52 of stuur een e-mail naar info@commap.nl.
Commap-jaardag
Commap organiseert een keer per jaar een gratis informatiemarkt voor mensen met LIS (Locked-in Syndroom) en NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en hun naasten, waar diverse communicatie hulpmiddelen en alarmeringssystemen te zien zijn en je mag ze zelf uitproberen! Domotica (huisautomatisering), robotica (systeembediening d.m.v. hulpmiddel of robot) en BCI (bediening d.m.v. hersengolven), alles komt aan de orde.
Het is een dag waarop je andere lotgenoten kunt ontmoeten. De informatiemarkt is tevens voor logopedisten, ergotherapeuten en andere geïnteresseerden. Je kunt ervaringen uitwisselen, inspiratie opdoen uit verhalen van anderen en steun vinden voor wat jou op dat moment bezighoudt. De Commap-jaardag wordt ruim van tevoren aangekondigd via een persoonlijke mail, onze nieuwsbrief en social media.
*Meer informatie over het Locked-In Syndroom (LIS) vind je hier: Bron: http://www.locked-in.nl/ Bron: https://www.stichtingunlocked.nl/
Hulpmiddelen die vaak toegepast worden zijn: