COMMAP COLUMN – Oktober 2016
Mieke heeft een hoge dwarslaesie, is vanaf haar schouders verlamd en auteur van het boek ‘Pak me dan..’. Zij beschrijft voor ons actualiteiten, belevenissen en alledaagse gebeurtenissen in de Commap Column.

“Het is weer gedaan met de komkommertijd!”
Wie heeft dat eigenlijk bedacht?
Ik dacht dat het een verzinsel was, maar niets is minder waar!
Wikipedia (en die weet alles!) zegt: “Komkommertijd is een periode van het jaar waarin weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn.”
En ook nog iets over dat er veel komkommers zijn in deze periode. Tja …
Met die paar schaarse dagen 30 graden in Nederland zijn er veel komkommers nodig geweest om die, amper zon gewend, Nederlandse verbrande lijven te blussen.
Televisie kon deze zomer de komkommertijd enigszins overbruggen met de Olympische Spelen in Rio.
Neemt niet weg dat alle andere 380 zenders terugvielen op herhalingen. Binnenkort wordt komkommertijd waarschijnlijk veranderd in “Netflix-tijd”.
Maar nu de herfst komt binnenwaaien, kunnen we ons televisiehartje weer ophalen.
Even geen Netflix, geen Youri “Lord-of-the-drinks” van Gelder, geen oeverloos ge-Geer&Goor, maar nieuwe Nederlandse drama’s en sensatie!
Vlucht HS13, CMC, Family island en Get the f*ck out of my house! Smullen maar van dit leedvermaak van de bovenste plank. Intriges en mensen die elkaar de hersenen in slaan voor een rol wc-papier, da’s pas televisie. Dit jaar geen tijd voor een lange winterslaap of actieve ski-vakantie, thuis voor de buis is het motto!
En mocht u onverhoopt toch frisse boswandeling willen maken, geen nood: De volgende komkommertijd wordt alles weer herhaald…

Mieke van Oss Boek: Pak me dan, als je kan!


 

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →