Er zijn diverse communicatie-apps die gebruikt kunnen worden voor mensen met spraak- en/of taalproblemen.

Hierbij een overzicht van mogelijkheden:

Android toestellen:
– DuoPraat. Een tekstverwerkingsapplicatie waarbij men geheel vrij is in woord- en/of zinskeuze doordat er zelf getypt kan worden. Een tweede leesregel maakt het voor de gesprekspartner makkelijk direct mee te lezen, waardoor de communicatie versnelt. Er kunnen zinnen worden opgeslagen binnen acht categorieen. DuoPraat II maakt ook mogelijk in diverse talen zinnen op te slaan.

iOS/Apple toestellen:
– GridPlayer. Een applicatie die voornamelijk werkt met afbeeldingen, wanneer de gebruiker niet kan lezen en/of schrijven. De gratis versie van deze applicatie geeft toegang tot standaard ingerichte communicatiebladen. Wanneer je eigen afbeeldingen en woorden/zinnen wilt toevoegen, dient een licentie te worden geïnstalleerd. Deze kan via ons worden aangeschaft.

– Eline spreekt. Een applicatie die werkt met afbeeldingen, als de gebruiker niet kan lezen en/of schrijven. In de app kun je gebruik maken van sclera pictogrammen, afbeeldingen van internet en je kunt je eigen foto’s uploaden. Met de gratis versie kan men 4x4 afbeeldingen instellen, om te bekijken of de applicatie goed bij je past. Wil je vervolgens de volledige licentie aanschaffen, dan kunnen wij je daarbij helpen. Het is dan mogelijk vele afbeeldingen meer te programmeren naar eigen smaak.

– Proloquo4text & Predictable NL zijn applicaties waarbij je in kunt typen wat je wilt zeggen. Dit wordt dan voor je uitgesproken. Zinnen kunnen worden opgeslagen en de apps werken met woordvoorspelling. Er is geen gratis demoversie beschikbaar en de applicaties kosten €120 tot €150 euro.

 

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →