Communicatie-apps

Er zijn diverse communicatie-apps die gebruikt kunnen worden voor mensen met spraak- en/of taalproblemen.

Hierbij een overzicht van mogelijkheden:

Android toestellen:

  • DuoPraat. Een tekstverwerkingsapplicatie waarbij men geheel vrij is in woord- en/of zinskeuze doordat er zelf getypt kan worden. Een tweede leesregel maakt het voor de gesprekspartner makkelijk direct mee te lezen, waardoor de communicatie versnelt. Er kunnen zinnen worden opgeslagen binnen acht categorieen. DuoPraat II maakt ook mogelijk in diverse talen zinnen op te slaan.

iOS/Apple toestellen:

  • GridPlayer. Een applicatie die voornamelijk werkt met afbeeldingen, wanneer de gebruiker niet kan lezen en/of schrijven. De gratis versie van deze applicatie geeft toegang tot standaard ingerichte communicatiebladen. Wanneer je eigen afbeeldingen en woorden/zinnen wilt toevoegen, dient een licentie te worden geïnstalleerd. Deze kan via ons worden aangeschaft.
  • ElineSpreekt is een eenvoudige communicatie app die toepasbaar is op de iPad.
    Deze app kan gebruikt worden door mensen die moeite hebben met praten, lezen en/of schrijven: het helpt makkelijker communiceren.
    Hierbij wordt gebruik gemaakt van pictogrammen, foto’s, video en tekst. Het aanpassen van de pictogrammen, foto’s, video’s en tekst is gemakkelijk. ElineSpreekt werkt via de Cloud en kan dus op afstand bewerkt en gewijzigd worden via een gebruikersprofiel.
    Er kan op proef worden uitgeprobeerd, met gelimiteerde functionaliteit. De volledige versie kan volledig gepersonaliseerd worden. Het is dan mogelijk om alles nog meer te programmeren naar jouw eigen smaak.
  • Proloquo4text & Predictable NL zijn applicaties waarbij je in kunt typen wat je wilt zeggen. Dit wordt dan voor je uitgesproken. Zinnen kunnen worden opgeslagen en de apps werken met woordvoorspelling. Er is geen gratis demoversie beschikbaar en de applicaties kosten €120 tot €150 euro.