Lightwriter SL40

De SL40 is een iets ouder model van de Lightwriter. De SL40 was een van de modellen van de Lightwriterfamilie en heeft een duidelijke spraakgenerator. Deze Lightwriter werd door velen als erg fijn ervaren.

Communiceren gaat door de gewenste boodschap in te typen op het apparaat. De Lightwriter werkt met twee grafische schermen: éen voor de persoon die ‘spreekt’ en een voor de gesprekspartner tegenover hem. Zo is de Lightwriter altijd te gebruiken, ook wanneer je niet hardop mag, kan of wil communiceren. De tekst kan ten alle tijden worden uitgesproken door een mannen- of vrouwenstem.

Extra functies van de Lightwriter SL40 zijn:

  • Zinnen die vaker gebruikt worden, kunnen worden opgeslagen, gekozen en ook worden uitgesproken.
  • Er zit een alarmfunctie op, die gebruikt kan worden om de aandacht van de gesprekspartner te trekken.
  • Voor mensen met ernstige tremoren (trillende handen) kunnen toetsen worden verdiept met een raster.

De Lightwriter kan worden uitgebreid met de SL40 Connect. Daarmee kun je sms’en én telefoneren. Dit apparaat heeft een ingebouwde mobiele telefoon, waarmee je overal kunt bellen. De spraak wordt direct door de telefoonlijn gestuurd. Ook heeft de SL40 Connect een ingebouwde microfoon, zodat ook andere mensen aan het gesprek kunnen deelnemen. Je hoort het geluid door de luidspreker of door een aangesloten koptelefoon.

De opvolger van de SL40 is nu ook in Nederland leverbaar, de Ligthwriter.

Bekijk de video hieronder voor een impressie van de werking van een Lightwriter SL40.

Laatste nieuws

Schrijf je in!    Naam

    E-mail

    Kies er één of beiden