PictoComm

Communiceren met pictogrammen

PictoComm is een softwarepakket waarin pictogrammen, gecombineerd met tekst, worden gebruikt tijdens de communicatie. Het is speciaal ontwikkeld voor gebruik op kleine draagbare computersystemen. Het communiceren via pictogrammen kan door personen van alle leeftijden worden gebruikt die (gedeeltelijk) niet in staat zijn (duidelijk) te spreken, lezen en/of schrijven.

Spraaksynthese
Een duidelijke computerstem ondersteunt de gebruiker bij de communicatie. PictoComm maakt gebruik van zeer goed verstaanbare stemmen. Er is een mannen- en vrouwenstem beschikbaar.

Functies van PictoComm
De PictoComm kan volledig naar eigen wens worden ingedeeld. Naast het aanpassen van de lay-out, kunnen de pagina’s ook worden voorzien van pictogrammen, foto’s of andere (eigen) afbeeldingen.

In overleg met jou, je familie en de logopedist wordt een indeling gemaakt. Na een periode van twee à drie maanden passen we deze opnieuw aan om er voor te zorgen dat het geheel compleet is. Hierdoor sluit het apparaat aan op je wensen en kun je zo optimaal mogelijk communiceren.

Flexibiliteit van PictoComm
PictoComm ondersteunt diverse mogelijkheden om de software te bedienen: dit kan met een aanraakscherm, maar ook met een muis, trackball of een enkelvoudige schakelaar.

Mogelijkheden
De PictoComm software is beschikbaar op apparaten die voorzien zijn van Android, dus eventueel ook voor je eigen tablet. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden. Met de verschillende formaten van 2, 5 en 8 inch, kan er vooral bij de vraag naar kleinere apparatuur een passende oplossing worden gevonden.

Intensive care
Een indeling met specifieke pictogrammen is ontwikkeld voor gebruik op de Intensive Care. Hierdoor kunnen mensen die bijvoorbeeld beamend worden toch aangeven wat ze willen. Voor deze toepassing maken we gebruik van een computermodule die voldoet aan de veiligheids- en ontsmettingseisen voor de IC.

 

 

Commap folder PictoComm

 

Laatste nieuws

Schrijf je in!    Naam

    E-mail

    Kies er één of beiden