Brainfingers

Communiceren zonder te bewegen. Brainfingers is een systeem wat hersengolven en minimale bewegingen in het aangezicht gebruikt voor communicatie.

Bij het gebruik van Brainfingers wordt een band met sensoren om het hoofd gedaan. Deze sensoren kunnen hersensignalen in de frontaalkwab detecteren. Brainfingers kan géén gedachten lezen. Er zijn 5 grote groepen aan hersensignalen: muscle (activering aangezichtsspieren), glance (oogbewegingen) en de hersensignalen alfa, bèta en tèta.

Een aangekoppeld kastje, onderdeel van Brainfingers, zet gedetecteerde signalen om in een schakelactie. Bij het gebruik van één signaal (wat de meeste gebruikers doen) kan dit gecombineerd worden met scanning op een communicatiehulpmiddel. Je stapt dan automatisch door keuzes heen en wanneer een signaal gegeven wordt, wordt er een selectie gemaakt.

Op deze manier kan Brainfingers gecombineerd worden met de aansturing van een communicatiehulpmiddel en zodoende kunnen letters worden geschreven of pictogrammen worden geselecteerd (via bijvoorbeeld communicatiesoftware van The Grid). Brainfingers kan ook gebruikt worden in combinatie met ons programma SIDE (gebaseerd op letterspelling).

Folder Brainfingers

 

Bekijk de video hieronder voor een impressie van de werking van Brainfingers.

Laatste nieuws

Schrijf je in!    Naam

    E-mail

    Kies er één of beiden