EyeComm – oogbesturing

Met de EyeComm – oogbesturing is het mogelijk om spraakvervangend te communiceren en te alarmeren. Deze spraakcomputer werkt d.m.v. oogbesturing. De oogbesturing werkt met een camera die de bewegingen van de pupillen detecteert. En stuurt vervolgens de spraakcomputer aan die zorgt voor spraakuitvoer. EyeComm is een spraakhulpmiddel voor mensen die zeer beperkt zijn in hun bewegingen, maar wel een goede oogfunctie hebben.

Het EyeComm oogbesturingssysteem bewijst al jaren zijn functie bij mensen met ALS, MS, Duchenne, RETT, een dwarslaesie of een andere ziekte die bewegen moeilijk maakt. Ook voor mensen met het Locked-In Syndroom is de EyeComm een goede oplossing.

 

Eigenschappen:

Betrouwbaar voor gebruik door zwaar gehandicapten

Kan volledig worden vergoed door uw zorgverzekeraar

Gratis instructie voor het zelf aanpassen van de bladen

Vrijblijvende passing op locatie

Geschikt voor rolstoelopbouw

Spraakuitvoer met natuurlijk klinkende stem

 

 

Communiceren wordt weer mogelijk

De EyeComm is geschikt voor mensen die in hun bewegingen zeer beperkt zijn maar die wel beschikken over een goede oogfunctie: beweging van de oogbol in alle richtingen is mogelijk en men is in staat om te focussen op iets wat men ziet. Met een speciale aanpassing is de EyeComm ook geschikt voor wie de ogen alleen van boven naar beneden kan bewegen. Het is te gebruiken voor alarmering, maar ook voor omgevingsbediening.

 

Zeer lichte bediening

Doordat er contact wordt gemaakt met de ogen is de bediening zeer licht en kan het door iedereen gebruikt worden die voldoende oogbewegingsfunctie heeft.

 

Hoe werkt het

De camera detecteert de pupillen, waardoor de ogen bij beweging fungeren als muis op het scherm. Door te focussen op wat je wilt selecteren en dit een instelbare tijd vast te houden, selecteer je een functie, letter of woord. Het systeem werkt met diverse soorten software, bijvoorbeeld de Grid en kan naar eigen wens worden ingedeeld.

Bekijk video’s met uitleg over de werking van EyeComm:

 

Gratis folder ontvangen?

Wilt u de EyeComm folder gratis ontvangen per e-mail of post? Vraag deze vrijblijvend aan via onderstaand contactformulier. Ook voor een vrijblijvende passing kunt u dit formulier gebruiken. We komen dan langs om de EyeComm samen uit te proberen.


  *We vragen deze gegevens om uw vraag of opmerking zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  EYECOMM

  Oogbesturing voor het bedienen van de computer met de ogen.

  EyeComm oogbesturingscomputer. Alternatieve computerbediening

  Met communicatiesoftware kunnen teksten worden uitgesproken door naar een pictogram te kijken.

  EyeComm oogbesturingscomputer. Alternatieve computerbediening

  EyeComm op een eenvoudig te verstellen (tafelmontage).