COMMUNICATIEHULPMIDDELEN

Bedienen, alarmeren, communiceren
Commap is gespecialiseerd in maatwerk communicatie hulpmiddelen, alarmering en omgevingsbediening voor mensen die een belemmering ervaren in de communicatie. Wij leveren hulpmiddelen aan mensen met uiteenlopende handicaps of aandoeningen zoals bijvoorbeeld ALS, Parkinson, MS, slokdarm- of keelkanker, afasie, dysartrie, Locked-in-syndroom en Niet Aangeboren Hersenletsel. Wanneer het bedienen van een computer met standaard apparatuur niet meer lukt, zijn er verschillende oplossingen om dit toch nog mogelijk te maken.

MMS, Minimal Movement Switch
De MMS is een unieke schakelaar, die wordt geactiveerd met minimale kleine bewegingen. Deze schakelaar kan gebruikt worden om een computer te bedienen, maar werkt ook als alarmering. Het knipperen met je ogen, het trekken van je wenkbrauwen of wang, een kleine beweging met je voet, dit kan al genoeg zijn om de schakelaar te activeren. Particulieren, meerdere ziekenhuizen, intensive care afdelingen, hospices en revalidatiecentra zijn zeer enthousiast over het gebruik van de MMS voor zowel communicatie, omgevingsbediening en/of alarmering.

Met de MMS-Sound kan de schakelaar aangestuurd worden met geluid, middels klanken in een bepaald patroon. Dit kan neuriën zijn of klikken met je tong, als het maar een geluid is dat herhaald kan worden. Omgevingsgeluiden worden niet hier bij opgepikt, alleen het unieke geluid.
De MMS-FaceMe is een systeem waarbij mensen met zware motorische beperkingen de computer kunnen bedienen met de kleine bewegingen van het aangezicht, zoals mondhoek optrekken, wangen bollen en mond openen/sluiten. Voor mensen die lichamelijk niet meer kunnen bewegen, behalve de mimiek in het gezicht, is de MMS-FaceMe uitermate geschikt. Tremoren, spasmen en ongecontroleerde bewegingen zijn niet hinderlijk bij het gebruik van de MMS-FaceMe.

Brainfingers
Het unieke systeem Brainfingers BCI werkt op basis van aangezicht spieren of hersensignalen en wordt veel ingezet bij cliënten met het Locked-in-syndroom. Door veel te oefenen kan communicatie en/of omgeving bediening ook voor deze cliënten weer mogelijk worden gemaakt.

EyeComm
Het oogbesturing systeem EyeComm is geschikt voor mensen die in een beweging zeer beperkt zijn maar die wel beschikken over een goede oogfunctie. EyeComm werkt met een camera die de bewegingen van de pupillen detecteert. Het systeem werkt met diverse soorten software en kan naar eigen wensen worden ingedeeld.

Ook kun je bij ons terecht voor onder andere aangepaste toetsenborden, speciale muizen, aanraakschermen, invoerschakelaars.

Maatwerk is onze expertise!

Wilt u meer informatie, een demonstratie of vrijblijvend advies? Bel ons gerust op 0413 – 28 70 52, of stuur ons een email.

Laatste nieuws

Schrijf je in!    Naam

    E-mail

    Kies er één of beiden