Wereld ALS Dag – Ouwehands Dierenpark een verslag
Rhenen, 19 juni 2016
Na eerst uitvoerig begroet te worden door een grote donzige bever, beweegt een oranje rollende colonne zich door het dierenpark langs de schitterende giraffen, een luie tijger en nieuwsgierige stokstaartjes. Voor het terras van het Jungle restaurant strijken onze gasten samen met hun familie neer. Het is een drukte van jewelste, spelende kinderen, sjeezende rolstoelen en een hoop geklets. Het terras is gevuld met vrolijk lachende gezichten, lotgenoten die elkaar voor het eerst ontmoeten na langdurig contact via Facebook en een verdwaalde ooievaar die zijn nest boven het restaurant heeft.

Er zijn diverse activiteiten georganiseerd vertelt Gorrit-Jan Blonk – directeur ALS Nederland – tijdens zijn openingsspeech. Samen met Ambassadeur Gerard Ekdom heet hij iedereen een hartelijk welkom. Het terras wordt ook gevuld met kleurrijk verkleedde acteurs die later op de dag een ontroerende toneelvoorstelling opvoeren over het kinderboekje Pinkie van Anton Minkels. Het beautyplein stroomt al snel vol, patiënten worden warm onthaald door de diverse schoonheidsspecialistes, kappers, nagelstyliste en voetzone-reflextherapeuten.

Terwijl patiënten en hun familie kunnen genieten van het mooie weer in het dierenpark, wordt er ook een informatiemarkt georganiseerd, waar men informatie kan inwinnen over onderzoek, voeding, hulpmiddelen, makkelijke kleding, patiëntenverenigingen en vakanties. Prof. dr.Leonard van den Berg houdt halverwege de dag nog een lezing over de status van het onderzoek. Er wordt grote voortgang geboekt op het gebied van onderzoek, maar wanneer je zelf ALS hebt, gaat natuurlijk niets snel genoeg…

Het is alweer bijna tijd om af te sluiten. Nog een laatste rondje door het park en een toespraak van een voldane directeur. Wat was het een bijzondere dag. Daarom willen wij ook met name Hyundai en het Ouwehands Dierenpark bedanken voor het mogelijk maken van Wereld ALS Dag. En natuurlijk in het bijzonder alle vrijwilligers die mee hebben geholpen deze dag tot een succes te maken.

Bron: Stichting ALS Nederland
20160619_121700